top of page
AFRK
Vårdressyr klubbtävling
Vårdressyr klubbtävling

Vårdressyr klubbtävling

söndagen den 21 April arrangerar vi Klubbtävlingen Vårdressyr

Tid och plats

21 apr. 2024 14:00

Askims Fältrittklubb

Mer information

Välkomna att vara med på Vårdressyren – en dressyrtävling för både ung och vuxen från grupp 1–2 och uppåt! Tävlingen passar både dig som tävlat förut och vill utmana dig igen, och dig som vill prova på att tävla för första gången, med stöttning under hela dagen.

Vi kommer att erbjuda följande klasser/program:

  • LD:1 2011
  • LC:1 2024
  • LB:1 2019
  • LA:1 2024

Startavgiften är 160 kr och för lektionsryttare tillkommer hästhyra, 200 kronor för seniorer och 180 kronor för juniorer. 

  • Anmälan sker på anslagstavlan i stallet. Tänk på att anmäla dig i god tid, senast 14 april, antalet platser är begränsat. 

Hästhyra och startavgift ska betalas till Malin Milthon Edoff via Swish på 0707–314991 senast 13.00 på tävlingsdagen.

Tävlingen kommer hållas i ridhuset och för att delta krävs Grönt Kort alternativt genomförd tävlingsförberedande kurs. Tävlingsförberedande kurs kommer att anordnas den 14/4. Man kan anmäla sig till både kurs och tävling! Samma regler för klädsel och utrustning gäller som på ordinarie lektioner, du behöver alltså inte vara klädd enligt Tävlingsreglementet. Alla deltagare kommer att få en arbetsuppgift som skall utföras innan eller efter tävlingen.

Detta gäller för juniorer: 

För att delta, ska lektionsryttare gå i minst grupp 1–2 samt ha sin instruktörs godkännande. Ridlärarna hjälper dig också att välja program. Häst och ryttare matchas ihop utifrån önskemål och kunskapsnivå. Juniorer tävlar mot sig själva och alla belönas med en fin rosett för genomförd ritt. Unga ryttare kommer att matchas ihop med en mer erfaren tävlande, eller annan lämplig person som hjälper till vid förberedelse av häst, framridning och programridning. Våra unga ryttare rider fram tillsammans i ridhuset och vid programridningen är man två ekipage i ridhuset och en vuxen till fots för guidning vid behov.

Detta gäller för seniorer: 

För kontrakts- och privatekipage gäller följande kvalregler. Ekipage som under senaste året (samt senaste KM) har startat i LC med minst 64 % skall lägst starta LB, vid tidigare start i LB med 64 % skall start ske i LA. Mer erfarna ryttare rider fram i paddocken och dessa klasser kommer belönas med priser och placeringar baserat på antal starter.

Ryttarmeddelande med information om tävlingsdagen kommer att sättas upp i stallet och publiceras på Facebook. Startlistor (med fasta starttider) kommer publiceras snarast möjligt, dock senast 20 april klockan 18:00. Klasserna hålls i följande ordning:

  • 14:00: LD
  • Därefter LC
  • Därefter LB
  • Därefter LA

Tävlingsledare: Malin Milthon Edoff, tel 0707-314991

Domare: Sylvia Håkansson

Tillbaka

Dela detta evenemang

bottom of page