top of page

Medlemsektioner

För att underlätta arbetet i klubben har vi delat in ansvarsområdena i olika sektioner. I sektionerna bidrar medlemmar som är intresserade av, och bäst på, vad just den sektionen har i uppgift. På så vis klättrar vi mot ambitionen att bli en så bra klubb som möjligt inom alla områden. 

Välkommen AFRK

Enligt våra stadgar är det årsmötet  som beslutar vilka sektioner som ska finnas inom Askims Fältrittklubb. Utöver detta finns det även kontaktpersoner i föreningens styrelse för respektive sektion.

Vill du vara med? 

Klicka på respektive sektion för att läsa mer om vad just den sektionen gör. Där finns även kontaktuppgifter.

En sektion inom Askims Fältrittklubb måste följa föreningens stadgar, riktlinjer och värdegrund samt Ridsportförbundets regler.

anläggningsekionen1

Tack vare ideellt arbete i föreningen kan vi hålla nere kostnaderna som annars näst intill skulle fördubbla priset på ridlektioner, stallplatser och medlemsavgifter. 

Anläggningen används av såväl ridskoleryttare som privatryttare och tillsammans jobbar vi för att ha en ridskola i gott skick och som erbjuder flera olika typer av ridning. Våra stora ridbanor, den fina slingan och de fantastiska terränghinderna kräver underhåll och det ser vi till att fixa på våra arbetsdagar. Ju fler som kommer desto mindre jobb blir det för var och en. Förutom arbete bjuder även arbetsdagarna på härlig gemenskap!

Intresserad av att vara med,  eller vill du bara veta lite mer?
Kontakta: anlaggning@afrk.se

Cafesektionen

Vid tävlingar och på olika evenemang hålls caféet öppet i klubbhuset eller på läktaren. När det är tävlingar på den fina gräsbanan flyttar caféet ner till "byssjan" vid domartornet. Sektionen ansvarar då för att erbjuda gästerna och funktionärer något enkel att äta och dricka. Detta bidrar till att uppehålla och sprida den goda och varma klubbkänsla som präglar vårt verksamhet, och samtidigt ge lite vinst i kassan.
Numera ansvarar sektionen även för att servera mat till deltagare och personal under sommarens två ridläger.

Sektionen behöver framförallt hjälp med att bemanna caféet under de olika tävlingar. Men även hjälp med bakning eller enkel matlagning behövs! 

Alla bidrag är välkomna! Tänk dock på eventuella allergi och lämna en innehåll förteckning med din bakelse/mat!

Regler vid café på läktaren:
För att caféet på läktaren ska kunna vara öppet så krävs det att alla som utnyttjar köket där även sköter om det!

  • Plocka undan det du använt och diska!

  • Torka av bänken efter dig och även om någon annan har glömt!

  • Lämna inte saker i kylen som blir gamla.

Om alla håller ordning och reda så kan vi hålla detta utrymme öppet. 
Att ha tillgång till café på läktaren är en stor fördel framförallt för våra ungdomar som ofta är i stallet flera timmar och ibland hela dagarna.

Är du intresserad av att vara med? 
Hör av dig till: cafe@afrk.se

ekonomiSektionen

Ekonomisektionen ansvarar bland annat för budget, bokföring, SISU-rapportering, LOK-stödsrapportering och medlemregistret.

  • Har du lagt ut pengar som ska ersättas av föreningen? 

  • Har du en faktura som ska betalas av föreningen? 

  • Ska du redovisa kassa för caféet efter tävlingar? 

Föreningens attest- och befogenhetsregler beskriver bland annat hur inköp får göras, vem som kan teckna föreningens konton och hur redovisningen ska gå till. Vill du veta mer kontakta ordf@afrk.se

Ekonomisektionen:

  • Martina Wake , föreningens kassör

  • Lina Andersson, bidragsansvarig

Är du intresserad av att vara med eller är du bara nyfiken på sektionens arbete? Kontakta:  ekonomi@afrk.se

Informaionssektione

Informationssektionen ansvarar för klubbens hemsida, sociala medier, nyhetsbrev och till viss del kommunikationen sektionerna emellan. 
Du har väl inte missat att vi finns på facebook? Här får du uppdateringar om sådant som är på gång i klubben och stallet. Här publiceras merparten av bilderna från tävlingar och andra aktiviteter och medlemmarna själva får också gärna lägga upp saker som de vill dela med sig av.

Ett antal gånger per år skickas Pållen-Kollen ut via mejl till alla medlemmar. Där informerar vi om sådant som hänt - kanske resultatet från senaste klubbtävlingen, sånt som kommer - nästa arbetsdag till exempel, och andra roliga saker som rör klubben och gemenskapen. På sidan "Pållen-Kollen"  hittar du senaste utskicken.
Har du inte fått senaste Pållen-Kollen? Kolla skräpmailen, ofta hamnar nyhetsbrev där. Om det inte finns där, kontakta oss på informationssektionen

Vill du komma i kontakt med informationssektionen, eller kanske vara med? Hör av dig till: Info@afrk.se

Tävligsektionen

Tävlingssektionen anordnar alla de tävlingar som klubben står för under åren. 
Mer om kommande tävlingar kan du läsa under
Tävling på AFRK i menyn. 

Är du nyfiken på Tävlingssektionens arbete eller vill du kanske vara med?  Kontakta:   linda_oscarsson@hotmail.com (Linda Oscarsson)

Ungdomssektionen

Vårt mål är att skapa gemenskap och trygghet mellan ungdomarna i klubben.
Vi anordnar tävlingar inom både hoppning och dressyr (även trail) och andra aktiviteter som myskvällar med film och temadagar med många utmaningar och lekar. 

Vem som sitter I US styrelse hittar du på sidan om
Ungdomssektionen

Ni kan  nå oss på vår mail: ungdomssektion.afrk@gmail.com

Utbildningsektionen

Utbildningssektionen främjar utbildningen av klubbens medlemar i allt från säkerhetstänk i vardagssituationer till clinics med olika tränare.

stallplan
bottom of page